Személyes adatok

   A személyes adatok védelme, adatvédelmi tájékoztató

(Az Európai Únió személyes adatok védelméről szóló rendelkezése írja elő ennek feltüntetését.)

 

Adatvédelmi tájékoztató

A Magyar Református Cursillo Titkársága (továbbiakban: Adatkezelő) az általa szervezett cursillós rendezvények résztvevőinek személyes adatait a kapcsolattartás és a közösség eseményeiről szóló tájékoztatás céljából kezeli. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli. 

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a kezelt személyes adatokat.   

Az adatkezelő elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a): Az érintett hozzájárulása. 

Hozzájárulás az adatkezeléshez: A résztvevő a regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez. 

Az érintettek köre: a regisztrált résztvevők (továbbiakban: érintett). 

A kezelt adatok köre: az érintettek által a regisztráció során megadott személyes adatok: név, elérhetőség (cím, telefon, email), foglalkozás, életkor, ajánló.

Az adatgyűjtés célja: a cursillós közösség eseményeiről tájékoztatás, kapcsolattartás.

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél 
- tájékoztatását a személyes adatai kezeléséről, 
- a személyes adatainak helyesbítését, 
- a személyes adatainak törlését. 

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha az érintett adatváltoztatási kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

Ha az érintett nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló
 2011. évi CXII. törvény  a linkre kattintva megnyitható.