Ultreya Kecskemét 2010

Kedves Lelki Testvéreim!

UltKecs10dec

Az Úr kegyelméből 2010. december 4.-én Kecskeméten részt vehettem az első Ultreyán. Nagy öröm volt újra látni ismerős arcokat, akikkel együtt töltöttük az Emmaus házban azt az áldott három napot, amely gyökeresen megváltoztatta az én életemet is és még sok-sok ember életét.

 Számomra ez a találkozási lehetőség nagyon fontos, mégpedig azért, mert olyan közösségben lehetek, akiket akár ismerek közelebbről, akár nem, lelkileg közel érzek magamhoz: igaz, nem mindenkinek tudom még a nevét, de számos „4. napi találkozó” után, most már tudom, hogy mindannyian fontosnak tartják a Cursillo jövőjét, ezért amikor csak tehetik ott vannak az „Úr Sorfalaként”, amikor kell, hogy felkarolják azokat, akik bizonytalanul vagy biztosan megteszik az első nehéz lépéseket az „ÚJ Élet” küszöbén.

Köszönöm mindazoknak, akik nekem is örömet okozva alkalomról alkalomra megjelennek és akár közel lépve egymáshoz akár még tartózkodva, de akkor is tudatjuk egymással, hogy tart az örök 4. nap. Nem tudom leírni azt az örömet, ami a szívemben volt akkor, amikor olyan lelki testvérekkel találkoztam ezen az alkalmon is, akikkel csak ilyenkor találkozom személyesen, mégis úgy érzem mindig, mintha minden nap látnám és minden egyes alkalomkor ugyanazt az elszánt, az Úrnak odaszánt életet sugározzák. Erőt merítek minden alkalomból, hiszen Cursilló után szükség van egymás erősítésére és biztatására, hogy tíz-húsz év múlva is az Úrért égjen a szívünk.

Hálás a szívem Istennek azért is, hogy lehetőségünk volt közelebbről is megismerni az Ultreyának otthont adó Kecskeméti gyülekezetet. Köszönjük a szeretetüket, amellyel fogadtak, a fáradozásaikat valamint a sok finomságot. Jó volt látni az elkötelezettségüket az Úr ügye mellett és szolgálatukat, melynek gyümölcse látszik a gyülekezetük életén.

Biztatom mindazokat, akik most nem tudtak eljönni, találkozzunk következő alkalommal, jöjjön mindenki, aki erősödni, örülni és találkozni akar Istennel és a Cursillós testvéreivel. Két igét helyezett szívemre az Úr, amelyet szeretnék megosztani mindazokkal, akik majd olvassák:

„ Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” Mt. 5:16.

A Cursillo óta eltelt időben sok mindenre megtanított az Úr, különböző ígéreteket adva, mégis az egyik legfontosabb számomra:

„ Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged. Ezért bizakodva mondjuk: „Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?” Zsid.13:5-6.

Áldás békesség!

Kiss Csillacsoport