GyIK

Mi a Cursillo?

A Cursillo spanyol eredetű szó, kis vagy rövid "kurzust", tanfolyamot jelent. Csütörtök estétől vasárnap estig tartó együttlét bentlakással, ahol lelkészek és világiak a keresztyén hit mai világunkban is érvényes igazságait, a keresztyén élet kiteljesedésének lehetőségeit, valamint a keresztyén emberi kapcsolatok mintáit mutatják be, nemcsak előadással, hanem beszélgetésekkel, életpéldákkal. Egy szeretetteljes közösség, amelyben alkalom nyílik új felismerések meglátására hívőknek és keresőknek egyaránt.

 

Kiknek szól a Cursillo?

A Cursillo nem csak a vallásos embereknek való. Segítségével a vallásosak, de a hittől, egyháztól távol lévők, a maguk módján Istenhívők is meggondolhatják és átélhetik, mi a keresztyén megközelítés és válasz életük kérdéseire. Szól mindenkinek, aki szeretné komolyan megvizsgálni önmagát, az életét, kapcsolatát másokkal és Istennel.

 

Mennyibe kerül a részvétel?

A Cursillokat adományokból fedezzük, ezért a részvétel térítésmentes. Adományokat a helyszínen is örömmel fogadunk.

 

Hogyan tudok jelentkezni a Cursillora?

A Cursillon való részvétel személyes ajánlás útján történik. Ha nincs ajánlód, írj e-mail-t a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Munkatársunk kapcsolatba fog lépni veled. Egy személyes beszélgetés során sok kérdés tisztázódhat.

 

Nem tudok végig jelen lenni a Cursillon, mi a teendő?

A Cursillo teljes ottlétet igényel. Ha majd megismered, belátod, hogy a lényeget mulasztanád el! Keress inkább olyan időpontot, amelyen végig jelen tudsz lenni.

 

Mi az Ultreya?

Az Ultreya spanyol szó, annyit tesz: Tovább, Előre! A Cursillo utótalálkozója, mely lehetőség a találkozásra egymással és a mi Urunkkal.

 

Hogyan tudok regisztrálni a honlapra?

Vedd fel a kapcsolatot egy ismert munkatárssal. Ezután megkapod a felhasználóneved és jelszavad, mellyel be tudsz lépni az oldalra.